[...] masz na mysli ze dojrzalas do rozsadnych supli? jedzenie mniej a czesciej jest jak najbardziej wsazane aczykolwiek zanizanie padazy kcal nie prowadzi do efektywnej walki z tluszcze, wrecz przeciwnie jego gromadzenia.Takze jesli nie czyjesz ze spalasz tluszcz znaczy ze organizm jest w stanie stagnacji oraz potrzebuje innych bodzcow do [...]
[...] jednoznacznie rozpatrywac suplementu pod wzgledem np rzezby czy masy wez l karnityne jeden przy diecie redukcyjnej wzemie ja na rzebe i ma racje inny przy masowej jedzac tluszcze wezmie ja na mase i tez bedzie mial racje czyli o tym czy cwiczymy na mase czy rzezbe decyduje nasze postepowanie dietetyczne i treningowe a suplementy jedynie [...]
on rozpuszcza to sobie w jakimś chudym mleku i wtedy to smakuje całkiem dobrze. Dużo gorzej smakuje z wodą. Przygotowuje to sobie w mikserze nawet 5, 6 razy dziennie. Jest na diecie redukcyjnej i to mu bardzo pomaga. Pewnie znasz skład, ale tak dla informacji innych osób ( na prawdę imponujący ): 1 porcja (128 g) Universal Hard Fast zawiera: [...]
3g bialka to troche sporo, smialo do tych 2,5g mozesz zejsc, zwlaszcza w okrsie masy tluszcze na 1,2g i powoli podbijaj weglowodany stopniowo az masa ciala zacznie wzrastac, postepuj jednak powoli, bez drastycznych zmian, tutaj nic nie bedzie dzialo sie z dnia na dzien, wiec i o efekty bedzie nieco trudniej. trzeba dac organizmowi czasu aby [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Ja bym na Twoim miejscu zrobił 3 kosmetyczne zmiany, a konkretniej: -zwiększył nieco tłuszcze kosztem białka (potem stopniowo co kilkanaście dni będziesz i tak ściągał węgle, a dodawał nowe białko); -grahamki zamieniłbym chlebem żytnim pełnoziarnistym (bardziej się tym najesz i jest trochę lepsze na redukcji); -usunął banana (węglowodany z owoców [...]
spoks bracia i siostry juz doczytałem .... fazowe jest te forum sie wkreciłem i od bodajrze 12 moze troszke wczesniej czytam...wiec powoli do przodu narazie wyliczyłem sobie białko :/ no i tu mam problem bo nie moge wyliczyc weglowodanów wyliczyłem je tak jak uwazałem (jak uznałem za słuszne)biorac taki sam jak został w podanym modelu a to chyba [...]
zgubiłem sie na: 3.Rozkład naszych makroskładników zaczniemy od białka. Jest ono bardzo ważnym składnikiem każdej diety, ale redukcyjnej szczególnie, standardowo przyjmuje się od 1,5-2,2 g białka na kg. Jest to wzór ogólny, ale dla większości prawdziwy . Nasz „model" z racji jego aktywności i płci , będzie przyjmować 2g białka na kg wagi ciała [...]
Witaj. Największą uwagę powinieneś zwrócić na dietę, gdyż to ona jest głównym czynnikiem od którego będzie zależał ubytek wagi. Jest ona znacznie ważniejsza od treningu, a nawet najlepszy trening nie naprawi złej diety i błędów dietetycznych. Dwa podstawowe elementy tej diety. 1) Ujemny bilans kaloryczny - musisz zacząć od wyliczenia swojego BMR [...]
[...] te powoduja wzrost poziomu insuliny(kierowany wzrost jest pozytywny,nadmierny juz nie ) i najwazniejszy mit ww nie oszczedzaja bialek miesniowych . Nastepne w kolejce sa tluszcze (mowie o zdrowych tluszczach) bardzo dobre zrodlo energi, NNKT sa bardzo waznym czynikiem wplywajacym na regeneracjie,zdrowie organizmu i wzrost masy miesniowej wiec [...]
"Lub wzór drugi o wiele prostszy : M: 1. mnożymy wagę x 24 godziny = podstawowe zapotrzebowanie kaloryczne (BMR) 2. BMR x współczynnik aktywności = dzienne zapotrzebowanie kaloryczne K: 1. mnożymy wagę x 24 godziny = podstawowe zapotrzebowanie kaloryczne (BMR) 2. BMR x 0,9 = poprawny BMR dla kobiet 3. poprawiony BMR x współczynnik aktywności [...]
[...] podwieszonych postach szczegolnie dotyczy to linkow do najlepszych artykolow w dziale odzywianie i odchudzanie. ...Piszesz pierdoooly za przeproszeniem . obecnie ograniczam tluszcze i białka jem duzo kurczaka... kurczak ma bialko a bialko w kazdej diecie jest jak najbardziej korzystne bo z niego fat nie powstaje. hmm zapisz sie na jakas silke [...]
Witaj coraMieta "Co do spowolnienia metabolizmu, to znowu- mamy tendencje do przenoszenia pewnych prawideł, którymi rządzą się inne modele odzywiania, do Optymalnej Diety. Tymczasem tutaj nie są one juz tak uzasadnione. Na tej diecie, organizm z racji tego, że jest dobrze odzywiony, w razie potrzeby potrafi czerpać ze swoich bogatych zasobów, [...]
http://www.sfd.pl/Przemy%C5%9Blana_redukcja-t365757.html Węglowodany obniżamy w zależności od tego ile kcal dostarcza tłuszcz oraz białko. Źródło tłuszczu w każdej diecie czy to masowej czy redukcyjnej powinny być oleje roślinne nie rafinowane, czyli: Oliwy z oliwek Extra Virgin, olej lniany, olej winogronowy oraz tłuszcz pochodzący z ryb (tran, [...]
mengele sor, jesli cie urazilem, widze, ze zalozyles swoj temat 2 miechy temu, masz juz ponad 200 odp, wiec na pewno masz juz spora wiedze. Do tego startowales z podonej wagi jak ja, wiec masz wiedze na ten konkretny przypadek. Odpisalem ci w ten sposob (w moim mniemaniu grzecznie), bo twoja porada byla bez uzasadnienia i nie zgadzala sie z [...]
echh..a Pan dalej swoje :( Czy ja pisze niewyraźnie? Jestem do zasad diety prof. Kwasniewskiego w 100% PRZEKONANA, dlatego nie było moim celem uzyskanie rady czy pokrzepienia na temat :"czy tłuszcze nasycone sa zdrowe czy nie? " "czy mozna tłuszcze nasycone stosować w redukcyjnej diecie?" bo na ten temat juz zdanie posiadam i [...]
[...] wszystkich a szczegolnie na dluzsza mete. Dlatego 150 g to wartosc optymalna przy redukcji i samopoczucie przy takiej ilosci powinno byc dobre. Reszta kalorii rozdzielasz na tluszcze i bialka. Tluszczy zdrowych ok 50 g dziennie Ci wystarczy wiec wlasciwie pozostaja tylko bialka. Z metod treningowych to najszybsze co moze byc w pozbywaniu sie [...]
Ech, ty dresiku... masz dokładniej, wystarczyła chwila w dziale odżywianie Rozkład naszych makroskładników zaczniemy od białka. Jest ono bardzo ważnym składnikiem każdej diety, ale redukcyjnej szczególnie, standardowo przyjmuje się od 1,5-2,2 g białka na kg. Jest to wzór ogólny, ale dla większości prawdziwy . Nasz "model" z racji jego [...]
****Etap II **** - wyliczanie makroskładników pokarmowych Rozkład naszych makroskładników zaczniemy od białka. Jest ono bardzo ważnym składnikiem każdej diety, ale redukcyjnej szczególnie, standardowo przyjmuje się od 1,5-2,2 g białka na kg. Jest to wzór ogólny, ale dla większości prawdziwy . Nasz "model" z racji jego aktywności i płci [...]
Cze Mam takie pytanie jak obliczyc to zapotrzebowanie na weglowodany przerabiam wlasnie ten etap Tu pisze ze model przyjął dla siebie 120g a skad ja mam wiedziec ile ja potrzebuje?? ****Etap II **** - wyliczanie makroskładników pokarmowych Rozkład naszych makroskładników zaczniemy od białka. Jest ono bardzo ważnym składnikiem każdej diety, ale [...]
Przede wszystkim dieta, ogranicz tluszcze. Niektorym HMB pomaga, niektorym nie. Mi np. pomoglo, ale nie w czasie diety redukcyjnej. Robilem mase i sile, jednak HMB bylo jednym z kilku suplementow, ktore wtedy stosowalem i do tego w stosunkowo duzych dawkach (10 - 12g na dzien). Odczulem wzrost sily i dosc silne pompowanie miesni w czasie [...]